Mirror Cube

Upptäck Halmstad

I södra Sverige hittar vi Gyllene Tiders hemstad Halmstad. Denna stad är väl värd ett besök och det finns gott om sevärdheter här! Om du vill ha ett bra boende så finns det mycket att välja på. Du har till exempel flera moderna hotellkedjor så väl som bra vandrarhem i Halmstad. Du kan även satsa på att campa, i stuga, med husvagn eller i tält. 

Se och göra i Halmstad

Halmstad har en hel del med saker att göra och saker att se. Bland annat kan du ta en konstrunda till fots, eller besöka något av alla de museum som finns här. Det finns även flera gallerier och ateljér. 

Halmstad har även vackra promenadvägar att vandra på, som Galgberget och Prins Bertils stig, som leder från Halmstads slott, via havet ut till Tylösand och sedan vidare till Möllegårds naturreservat. På Galgberget finns det dessutom ett museum, Friluftsmuseet Hallandsgården, samt ett utsiktstorn.

Sommartid är det ett måste att besöka Tylösand så klart. Om vädret inte är med är så kan ni ta in till staden som har allt från teatrar, arenor, travbana och mycket mer. 

Missa inte att kolla in S:t Nikolai kyrka eller Halmstads slott. Slottet uppfördes 1610 av den danske kungen Christian IV. Idag är det residens för landshövdingen, men borggården är öppen för besökare.

Är det så att du är i Halmstad med barnen, så ta med dem till Halmstads Äventyrsland eller varför inte Busfabriken. Det finns även en go kart bana att testa. 

29 Dec 2020