Mirror Cube

Här kan du bo i Nyköping

Nyköping är en kommun i Södermanlands län i Sverige med cirka 59 000 invånare. Staden ligger vid Östersjökusten, cirka 100 kilometer bort från Stockholm och är en bra stad att bo i om man vill t,ex satsa på eget företag eller om man behöver pendla till sitt jobb i Stockholm.

Det finns flera olika bostadsområden i Nyköping där du kan bo och för att göra ditt val av bostad ännu enklare, så vi ska berätta lite mer om dem i den här artikeln.

Om du redan vet vart du ska bo men vill ha hjälp med flytten i Nyköping så finns det många flyttfirmor i Nyköping som du kan ta hjälp av.

Lite om Nyköping

Nyköping är mycket mer än bara en "stad". Det är en historisk stad med mycket karaktär som har varit hem för kungligheter, haft stort inflytande inom industrin i Sverige och är idag en växande stad som dessutom är Sörmlands residensstad.

Förutom den långa och intressanta historia som Nyköping har varit med om så finns det även mycket grönområden och vackra parker som man kan besöka. Så gillar du nytänkande och vill bo i en stad som ständigt är i framkant så är nyköping en vacker stad att bo i.

Populära bostadsområden i Nyköping att bo i

I Nyköping så finns det flera populära bostadsområden som man kan bo i. Tre av dessa bostadsområden är Spelhagen, Rosenkälla och Bryngelstorp. Här nedan kan du läsa mer om de olika bostadsområdena.

Spelhagen

Bostadsområdet Spelhagen är ett av Nyköpings vackraste och populäraste bostadsområden, som ligger mittemot det kända Nyköpingshus där flera av Sveriges kungligheter har bott. I närheten av bostadsområdet Spelhagen så ligger även hamnen där det finns flera butik och restauranger att handla och äta på.

En annan anledning till att detta är ett av de mer populära bostadsområdena är att det är också nära till centrum, livsmedelsbutik och affärer, vårdcentral och skola.

Rosenkälla

Rosenkälla är ett annat populärt bostadsområde som ligger östra delen av Nyköping. Här finns det ett brett utbud av bostäder nybyggda höghus med utsikt ut över Stadsfjärden. I Rosenkälla så finns det också flera seniorboenden för er som vill dra er tillbaka och njuta av er tid som pensionärer.

Förutom att Rosenkälla har en egen grundskola ligger det också nära till affärer och annan nödvändig service.

Bryngelstorp

Bryngelstorp är ett område som består av villor och radhus, med Nyköpingshems lägenheter som enda undantag. Det är en härlig och lugn plats att bo på.

Det finns gott om utrymme och området är grönt. Det finns skolor och en livsmedelsbutik i närheten, liksom en vårdcentral och en restaurang i Rosenkälla, som är det närmaste bostadsområdet

3 Nov 2022