Mirror Cube

Testa hotell i Skåne

Hotell, det finns det en hel del av i vårt avlånga land. Är det så att du ska bege dig till Skåne så har vi ett bra hotell att rekommendera. Det heter Rusthållargården, du kan klicka här för att komma till deras sida. Detta hotell ligger mitt i Arild. Arild är en tätort i Höganäs kommun i nordvästra Skåne län, belägen vid södra stranden av Skälderviken, vid foten av Kullaberg. Det innebär att hotellet ligger mycket vackert! Enligt det internationella resemagasinet ”Travel and Leisure” och deras sammanställning över ”25 secret European villages” så är det en av de vackraste platserna i världen, då den kommit med som plats 15 där. 

Se och göra i Arild

I Arild finns det en del saker att se och göra. Det finns att havsbad med 8 km strand till exempel. De har även en egen tenniskklubb. Sedan finns det Katolska kapellet, som Gisela Trapp, kvinna, konstnär och katolik, lät bygga på 1920-talet. Det finns även golfkklubbar samt att du kan vandra på Kullaleden. Sedan är Arild även en bra utgångspunkt för andra sevärdheter i Skåne.

Rusthållargården

Rusthållargården byggdes redan 1675. Grunden var då av gråsten från ett gammalt vakttorn som rivits på Krapperup slott. Huset hade vid denna tid benämningen Flundrarp 1 och var största gården i byn. Under Karl XI:s styre kom det att bli en rusthållargård. Då med en ägare som höll med soldat och häst till kungen om det skulle bli krig.

Under början av 1800-talet fick ägaren till gården rätt att driva krogrörelse. Huset byggdes ut och gården kom att bli pensionat. 1904 såldes den till Johannes Gudmundsson, den förste i generationen i den familj som fortfarande äger och driver verksamheten. 

5 Feb 2020