Mirror Cube

MirrorCube - en slags rubiks kub

Se till vänster hur du löser den.

Vill du flytta ut till skogen och bo i en trädkojja så du kanske kan slippa massa statskrav, skattemyndigheter mm?

Då kanske ett trädhotell är något för dig? Se trädhotellets nya hemsida på treehotel.se.

Tips för att få ert drömbröllop

1 feb 2018

Står ni inför planering av ett bröllop Skåne och vill göra det så att det blir som ni tänkt er? Då ska ni få lite tips och råd att tänka på här!

Ha koll på era förväntningar

Vilka förväntningar har ni på er stora dag? Ni kanske redan vet att det ska vara ett bröllop i Skåne, och ni har bestämt en del redan, eller så har ni precis börjat diskutera. Oavsett, så är det bra att prata med varandra, så att ni är på samma sida, så att inte en av er vill ha bröllopet i Skåne och den andra på en strand i Västindien. 

Vad är viktigast och vad kan göra annolunda?

Sätt er ner och gå igenom vad ni faktiskt vill ha på er bröllopsdag. Efter det, så kan ni göra en lista igen, på vilka av de sakerna som är viktigast. Det gör att ni kan välja bort saker till förmån för annat.

Bjud gäster ni umgås med och som sprider kärlek

Bjud gäster som ni ofta umgås med och som är viktiga för er. Strunta i att bjuda personer bara för att ni var gäster på deras bröllop för 15 år sedan men inte längre umgås med.

Sätt en realistisk budget

Före ni kan sätta en budget, bestäm hur många gäster som ska bjudas, det är skillnad på en budget för 50 personer och 200 personer. 

Planera i tid

Att börja med bröllopsplaneringen i god tid är en stor fördel om man vill slippa onödiga saker och frustrationer!

Här är 19 otroliga hotellrum!

3 sep 2017

Här presenteras världens konstigaste hotellrum. De är inte smakfulla, eller ens vackra. De är bara konstiga, annorlunda och liknar inget annat. De kan vara tacky, nördiga eller roliga. Det är bara din smak som avgör. Du kan bo som i ett Star trek avsnitt, i ett bergrum eller tillsammans med hundratals legogubbar. Varför inte vakna upp som Batman? Du kan bo i en liten tank, eller flygkapsel, men är inget för folk med klaustrofobi. I Kanada kan du bo i ett isrum, tillsammans med Anna i filmen Frost. Gillar du Barbie kan du bo som Barbie i hennes eget Barbierum. Eller bo i ett chokladrum? Kolla in klippet, du kommer inte att tycka den är tråkig!

10 bästa hotellen i världen!

3 sep 2017

Här presenteras de mest exotiska hotell som du kan övernatta i. Eftersom utbudet är gigantiskt med tanke på så många hotell det finns, har vi snävat till att endast handla om de 10 bästa och mest spektakulära hotellen i världen. Vi börjar i Finland, flyttar snabbt till Maldiverna, snacka om kontraster. Från glasigloon till turkosa hav där man bor ovanpå havet. Varför inte bo på taket i Bankok? Här kan du göra allt flera 100-tals meter ovanför alla andra. Eller vad kan slå Botswanas safari och deras pyttelilla hotell nära till vilddjuren? Ingen annanstans är det väl så romantiskt som i Paris? Här har inte mycket förändrats sedan Napoleons tid. Flyger du till Singapore, kan du bada i världens högsta pool. I Indien kan du bo som en pascha, i en outsäglig lyx, värd en miljonär. I Indonesien kan du bo i ett exotiskt hotell med vy som slår få. Dubai bjuder också på hetta och lyx. Du kan bo i guldrum, gå på toaletten inrett i guld, som du så önskar.

Övernattning med lyxigt spa

1 sep 2017

 

Vill du och din partner komma iväg från den stressiga vardagen och bara koppla av och samla batterierna? Att bara kunna få ett avslappnande dygn tillsammans med wellness där den mesta tiden spenderas på spa iklädd i morgonrock i toffeltempo är något alla skulle älska. Spa och övernattning är en stark rekommendation på Ystad Saltsjöbad. Det är såväl ett hett tips för dig och din partner som med en god vän eller dina vänner/väninnor. En övernattning fyllt med avslappning på ett av världens främsta spa-hotell där du kan skämma bort din käraste lite extra uppskattas alltid.

Spännande spa-paket

För såväl privat- som konferensgäster finns ett brett utbud av olika behandlingar speciellt framtagna för att pyssla om och skämma bort sig. Det är en helhetsupplevelse för både kropp och själ, med vacker utsikter där havet är magiskt och utgör en fantastisk bakgrund för det underbara spa som finns att tillgå. Det finns centralt placerade uppvärmda swimmingpooler, jacuzzi och bastu. Behöver man också svalka av sig emellanåt så finns även en isvak att tillgå. På ovanvåningen finner ni relaxen - stora, härliga sängar som inbjuder till en stunds avkoppling och reflektion. Det finns såväl morgonspa som lunchspa, heldagsspa, kvällsspa och sommarspa att välja mellan.

Ångbastu ska inte glömmas bort att nämnas som är otroligt avkopplande och bra för huden, likaså varma långvattenbassänger med mjuk underström och går man utomhus så finns uppvärmda källor med en egen gångväg ner till havet som leder till en härlig torrbastu med otrolig utsikt mot vågorna. En spaövernattning är helt klart den perfekta andningspausen från vardagens alla måsten och stress, dessutom något som alla uppskattar. Sinnena kommer stimuleras i denna harmoniska omgivning och förnya er energi och balans.

 

Så löser du en mirrorcube!

3 aug 2017

En ny mirrorcube kan vara enklast att lösa. Då är den fortfarande mjuk och alla bitarna vrider så lätt på sig. Varför ska man då ha en mirrorcube? Ja varför andas man? För att du måste, eller hur? Mirrorcuber är snygga, de får dig att slappna av. De får dig att tänka i nya banor. De får dig att lösa dina problem. Efter att ha löst några mirrorcuber ett tag märker du att dina tankar plötsligt går i nya banor. Alla som ska lösa problem borde ha en eller flera mirrorcuber i sin hand. Så enkelt är det!

Ny video om MirrorCube

25 apr 2017

MirrorCube är en av Sveriges bäst bevarade små hemligheter i hotellväg. Mer spännande än såhär blir det nog inte... Videoklippet är riktigt inspirerande, särskilt om man är en bekväm äventyrare. UFO:t är hur coolt som helst!

Vintercamping

1 mar 2017

I Sverige och Norge har vi ju ganska hårda vintrar, minst sagt. Är man en äkta friluftsperson så hindrar kyla och snö en inte från att åka ut på campingäventyr mitt i smällkalla vintern. Tänk så häftigt det ändå är nu för tiden när man kan få följa med dessa extrema campare på deras äventyr, från soffans varma hörna...

Sova på hotell med ett spädbarn

22 feb 2017

Oftast försöker jag att komma hem varje kväll så att vi alla kan sova hemma i våra egna sängar. Vi i vår sköna dubbelsäng och vår lille kotte i sin spjälsäng men det är inte alltid det är möjligt. Det har hänt vid ett par tillfällen att vi blivit tvungna att sova på ett hotell och det var inte förrän jag blivit mamma som jag insåg att man måste ordna rätt mycket själv för att det ska bli en bra sömn. Det finns ställen som erbjuder spjälsängar men allt som oftast får man lösa det med hjälp av att ha kuddar och saker som stödjer och skyddar barnet under natten.

Vår lösning på problemet

Till att börja med så har vi satsat på en bra barnvagn som också får fungera som sängplats ibland när vi är på hotell, det är ett märke som många känner igen och som funnits i över 40 år och som visat sig fungera mycket bra för oss och vårt barn och den heter Britax. I den kan vi bädda ner vår lilla sötnos i en sovpåse så att han känner sig både trygg och håller sig varm. Det är samma påse som han sover i när vi är hemma så den blir som en välbekant plats även om vi är i ett främmande rum. 

Det här är vår egen lösning på problemet och för oss har det funkat hur bra som helst. Vi sover inte särskilt ofta borta men de gånger vi har gjort det så har vår son kunnat sova ordentligt och då har ju vi som föräldrar också varit utvilade dagen efter. 

Ett flytande hotell

29 nov 2016

Strax utanför den lilla ön Klädesholmen på den svenska västkusten finns det flytande hotellet Salt & Sill. Här guppar sex stycken tvåvåningsflottar (inkl. terass), inredda och designade i typisk skandinavisk stil. Ibland lossar hotellet ankar och flyter ut till havs och den som gillar fisk och skaldjur kan se fram emot att erbjudas landets kanske godaste maträtter.

Ekonomihjälp i företaget

8 nov 2016

Oavsett om man driver trädhotell, blomsterförsäljning e-handel eller hantverksfirma så är det lätt att man ägnar så mycket tid åt verksamheten att allt arbete runtomkring hamnar på efterkälken.

Rörmokaren kanske känner sig nöjd med allt utfört arbete när dagen är slut att han skjuter faktureringen på framtiden eller så hinner han fakturera, men tänker inte på att kolla upp att alla fakturor betalas i tid. Det är ju mycket annat som ska skötas också som t.ex. inköp av nytt material, marknadsföring och så vidare.

Som tur är kan man få hjälp med mycket av ekonomin i företaget. Ja man kan till och med ha en egen verksamhet utan att behöva registrera ett företag genom att ett externt företag går in som mellanhand, men det vanliga är att man har ett registrerat företag och låter någon sköta ekonomin. Det kan vara allt ifrån att sköta bokföringen till hjälp med att driva in pengar för obetalda fakturor.

Du kan ofta välja hur stor del du vill sköta själv och hur mycket det externa företaget ska sköta. Om du t.ex. tycker det är roligt att ha koll själv och vill sköta bokföring och fakturering, men har problem med likviditeten för att du betalar leverantörerna i förskott, men kunderna betalar i efterskott kan du hos invoice.se belåna dina fakturor.  Alternativt kan du låta dem sköta indrivningen av fakturorna, eller ännu enklare, sälja fakturorna så får du betalt i samband med att du ställer ut fakturan.  Eller om du vill slippa faktureringen helt kan invoice.se sköta den biten också. Valet är ditt.

 

Sova med vargar

1 nov 2016

Om man inte vill dansa med vargar så kan man åtminstone sova med dem - på Varghotellet på Järvzoo. Utanför ditt hotellrumsfönster springer vargarna omkring och de kommer antagligen att yla dig till sömns. Det är en exotisk upplevelse för oss som redan bor här uppe i norr - tänk hur exotiskt det ter sig öfr, säg, en medelhavsbo, eller en japan! 

Sähär står det om varghotellet på sajten jarvzoo.se:

Troligen kommer du att somna
till deras ylande, och vakna av vargspring runt knuten.

Varghotellet står överst på min lista över märkliga hotell som jag vill testa att övernatta i just nu.

 

Hitta Aloe Vera produkter på nätet

18 okt 2016

Som ett hotell ute i det gröna så gillar vi olika gröna produkter. En av dessa är Aloe Vera. Det är ju inget träd, men väl en växt, som växer fritt på bland annat Kanarieöarna. Den finns även som odlad numera, och då växten är utrotningshotad, så är det viktig att köpa Aloe Vera på nätet som är odlad. Visste ni om att denna växt har använts i flera tusen år för traditionell läkekonst så väl som till medicinskt bruk? Aloe Vera är bra till mycket och går att både använda för invärtes och utvärtes bruk. Förr använde man växten så som den var, idag finns det olika krämer och produkter med Aloe Vera som huvudkomponent. Du kan hitta Aloe Vera på nätet. Det du bör göra, är att garantera dig om att det är äkta Aloe Vera, så att det verkligen är en bra produkt. En butik som säljer Aloe Vera på nätet är Apotekaloevera och handlar du här kan du känna dig säker på att det är just äkta vara du får!

Aloe Vera fungerar till det mesta

Aloe Vera är perfekt till bland annat hudvård och det finns därmed en mängd bra produkter med denna växt. Hos Apotekaloevera hittar ni olika krämer så väl som produkter för ansiktet, fötterna, huden och håret. De erbjuder även solkrämer och Aloe Vera gel och juicer. Om du lider av torr hud, eller har jobbiga eksem så är det väl värt att satsa på krämer med Aloe Vera. Aloe Vera är även antiseptisk så väl som att den har inflammationshämmande verkan. Använder du Aloe Vera juice, att dricka, så får du en mage som inte är lika orolig.

Världens djupaste hotell

4 okt 2016

Vi har inte bara hotell uppe i träden här i Sverige, vi har också ett hotell på 155 meters djup vilket gör Sala Silvergruva till världens djupaste hotell. Detta är också Sveriges viktigaste silvergruva och lockar ganska många nyfikna turister. Efter att ha vantrat genom en av stearinljus svagt upplyst tunnel via underjordiska sjöar och bankettsalonger så når man det spännande hotellet med mysiga små dunkelt upplysta rum där man serveras champangemiddagoch enbart förlitar sig på en walkie-talkie för att kommunicera med världen ovanför.

Skulle du våga?

Upptäck Amsterdam

26 sep 2016

Amsterdam ligger i Holland och hit är det perfekt att bege sig för en storstadsweekend. Det finns gott om hotell inom bekväma avstånd så väl som det finns saker att se och göra som passar de allra flesta. Amsterdam kan för många vara kända för sina tulpaner, konstverk, kanaler, husbåtar men de har även en hel del annat. Amsterdam är Nederländernas huvudstad, och är en mycket populär turiststad. Varje år kommer det 1,5 miljoner besökare hit.

Se och göra i Amsterdam

Amsterdam har ett brett utbud av upplyftande och kulturella sevärdheter. Bland dessa hittar du Oude Kerk som är en kyrka, olika museer som Hash Marihuana Museum, Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum och många fler. Det finns över 50 olika museer i denna stad!

Ett område som är känt i Amsterdam är red Light District. Dock är det många som anser det vara en form av sexuell nöjespark. Det är inte många som vet och har upptäckt att det ändå är ett pittoreskt och vackert kvarter.

Det mest sevärda i Amsterdam är själva staden i sig. Det finns mer än 6 000 historiska byggnader här. Systemet med kanaler som löper genom staden skapades på 1600-talet och är i dag skyddat som världsarv.

Amsterdam har ännu mer att se och upptäcka än ovan nämnt, så varför inte ta och boka in en weekend på hotell?

Boka boende i Amsterdam

För att hitta ett bra hotell till bra pris i Amsterdam så kan du besöka hotellamsterdam.se. Här kan du söka fram ett boendealternativ som passar dig allra bäst. Det finns både vandrarhem, hotell och andra typer av boenden.

Ishotell

20 sep 2016


I Jukkasjärvi finns ett boende, som är helt byggt i is! Det är idag en av Nordens mest besökta turistattraktioner. Varje vinter anläggs hotellet vid Torne älvs strand. Företaget bakom, Icehotel AB, grundades 1990 av Yngve Bergqvist. Året innan hade nämligen japanska iskonstnärer besökt Jukkasjärvi och skapat en utställning med iskonst. Man blev inspirerade av detta och bjöd in Jannot Derid att året efter hålla vernissage i en igloo som var specialkonstruerad. En natt fanns inga sovplatser tillgängliga i Jukkasjärvi, så ett par av besökarna bad att få sova över i denna igloo. De blev då så att säga hotellets första gäster. Ishotellet i Jukkasjärvi är världens största hotell byggt av is och snö. Hotellet, som är ca 5 500 m2, är byggt av snö och is från Torne älv. Varje svit är unik och hotellets arkitektur ändras varje år, eftersom det byggs om från grunden varje år.

← Äldre inlägg